A SIPO.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A SIPO.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és adatvédelmi szabályzatunkat.
Menü

Bionect Silverspray sebkezelő spray

Ár:
3.289 Ft
Értékelés: Nem értékelt
Egységár: 65,78 Ft/ml

A Bionect® Silverspray egy helyileg alkalmazandó por spray sebzáró anyag, amely hialuronsav nátriumsót (HA) és kolloid ezüstöt tartalmaz.

Cikkszám: 882312
Gyártó: Istituto de Angeli
Kiszerelés: 1db
Mennyiség: 50ml

Leírás

Termékleírás

A Bionect® Silverspray egy helyileg alkalmazandó por spray sebzáró anyag, amely hialuronsav nátriumsót (HA) és kolloid ezüstöt tartalmaz. A hialuronsav egy olyan természetes poliszacharid (glükózaminoglikán), amely a legtöbb szövet extracelluláris mátrixában megtalálható, ahol már kis koncentrációban is nagy mennyiségű vizet köt meg, így viszkózus hidratált gélt képez. A sebgyógyulás folyamata során a HA lehetővé teszi a vízoldékony molekulák gyors diffúzióját és a sejtek vándorlását. A kolloid ezüst gyógyászati készítmény megakadályozza a kötés mikrobiológiai szennyeződését, és távol tartja a külső forrásokból származó további baktériumokat a seb környezetétől. A HA-t és az ezüstöt egy abszorbens tulajdonságokkal rendelkező mátrixhoz (könnyű kaolin és szilícium-dioxid) kötik. A Bionect® Silverspray ezen különleges összetevői felszívják a váladékokat, ezáltal a természetes gyógyulási folyamatot elősegítő környezetet teremtenek, és hatékony védőgátat képeznek a mikrobák behatolásával szemben. A készítmény a felvitel helyén marad, és helyzetét a sebszélekből származó feszülés nem befolyásolja. A készítmény a seb fiziológiás oldattal történő tisztításával könnyen eltávolítható.

Összetétel

Fő összetevő: hialuronsav nátriumsója 0,2 %

Egyéb összetevők: kolloid ezüst 2,0 %, szilícium-dioxid, könnyű

kaolin, hajtóanyagként n-bután.

Javallatok

A Bionect® Silverspray fertőzésmentes bőrsérülések (pl. horzsolások, hámhiányok, berepedt bőr, vágások, kisebb műtéti sebek, lokalizált első- és másodfokú égések) átmeneti helyi kezelésére, és a további külső forrásból származó baktériumoktól védett nedves környezet biztosítására javallott.

Adagolás és alkalmazás

A sebet az alkalmazás előtt meg kell tisztítani. Használat előtt a palackot alaposan rázza fel. A palackot függőlegesen tartva, többször kis mennyiségű port permetezzen a sebre olyan mennyiségben, hogy az befedje a seb területét. A Bionect® Silverspray alkalmazását követően ajánlott a készítménnyel kezelt területet steril kötéssel lefedni. A készítményt a klinikai állapot változásának függvényében naponta egyszer vagy kétszer alkalmazza.

Ellenjavallatok

A készítmény összetevőivel szembeni ismert túlérzékenységben szenvedő betegeknél tilos a Bionect® Silverspray-t alkalmazni. Terhes nőknél a készítmény orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható.

 

Óvintézkedések

 

A készítmény négy hétnél tovább tartó alkalmazása nem ajánlott.

A sebgyógyulás zavara vagy fertőzéses szövődmény esetén rövid időn belül forduljon orvoshoz.

  • Védje a beteg arcát, ha a készítményt a test felsőbb részeire permetezi.
  • Tilos a készítményt az arc közelébe vagy az arcra permetezni.
  • Kerülje el a por belélegzését.
  • Véletlen lenyelés vagy belélegzés esetén azonnal forduljon orvoshoz.
  • Kerülje el a palack és a seb közvetlen érintkezését.
  • Más ezüsttartalmú készítményekhez hasonlóan a kezelt területet
  • Ne tegye ki közvetlen napfénynek.

 

Figyelmeztetések

 

Ha a készítmény nedves bőrrel érintkezik, zöldesbarna színűvé válik, ez a készítményben jelenlévő kolloid ezüst típusa miatt következik be. Ez azonban a készítmény hatásosságát és biztonságosságát

nem rontja, és könnyen lemosható. Ne alkalmazza a készítményt proteolitikus enzimekkel vagy kvaterner ammóniumsókat tartalmazó fertőtlenítőszerekkel egyidejűleg. Az alkalmazást követően mindig helyezze vissza a kupakot a palackra. Ne alkalmazza, ha a csomagolás sérült.

A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a készítményt. A lejárati idő a megfelelően tárolt készítményre vonatkozik. A palack tartalma nyomás alatt áll és gyúlékony. A palackot ne szúrja ki és ne dobja tűzbe. A készítményt ne alkalmazza és ne tárolja hőforrás vagy nyílt láng közelében. Ne tárolja a készítményt közvetlen napfénynek kitéve. 50°C feletti hőmérsékleten történő tárolása a palack felrobbanását okozhatja. Használat után a szükségtelenné vált palackot a vonatkozó nemzeti előírások betartásával kell megsemmisíteni.

Gyermekek elől elzárva tartandó!

Nemkívánatos hatások, mellékhatások

Bizonyos esetekben előfordulhat átmeneti égő érzés vagy irritáció, azonban ez nem jár következményekkel.

Tárolás

A készítmény 40°C alatti hőmérsékleten tárolandó.

Csomagolás módja

125 ml-es nyomás alatt álló palack, amely 10 g por spray-t tartalmaz.

50 ml-es nyomás alatt álló palack, amely 4 g por spray-t tartalmaz.

 

Gyártó

Fidia Farmaceutici S.p.A. Via Ponte della Fabbrica 3/A 35031 Abano Terme (Padova) - Olaszország

Forgalmazó:

CSC Pharmaceuticals Handels GmbH

Gewerbestrasse 18-20

Gewerbegebiet Klein-Engersdorf

A-2102 Bisamberg, Ausztria

A használati utasítás utolsó ellenőrzésének dátuma: 2009. május

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Bővebben

Hasonló termékek