A SIPO.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A SIPO.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és adatvédelmi szabályzatunkat.
Menü

ZSÍROS BŐR, PATTANÁSOK ÉS AKNÉ

A PROBLÉMÁS ARCBŐR SZAKÉRTŐJE

A szennyezett levegő és az UV sugárzás mellett a bőrünk minőségére jelentős hatással van az életvitelünk is, amelybe beletartozik hogyan étkezünk, dohányzunk-e, fogyasztunk-e alkoholt, milyen az alvás minősége, mennyire érint minket a stressz. Ezeket a kumulatív, nem genetikai eredetű, külső és belső hatásokat összefoglaló néven expozómnak hívjuk.

A legújabb bőrgyógyászati kutatások rámutattak arra, hogy az expozóm miatt a pattanások többször, elhúzódóbban, súlyosabb formában jelenhetnek meg a bőrön. Ennek az az oka, hogy a bőr védekező funkciója sérül, felborul a baktérium flóra egyensúlya, melyek következtében fokozódik a faggyútermelődés és gyulladásos tünetek alakulnak ki. A pattanásokra hajlamos bőr általában érzékeny is, így fontos, hogy kíméletes, hipoallergén, aknés bőrre kifejlesztett (un. anticomedogén) kozmetikumokat használjunk.

A Vichy kiterjesztette az expozóm területen végzett kutatásait és kimondottan aknéra hajlamos bőrre fejlesztette ki Normaderm és Dermablend termékeit, melyek segítenek a fent említett expozóm tényezők hatásának mérséklésére.

Rendezés: