A SIPO.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A SIPO.hu oldal használatával Ön elfogadja a cookie-kat és adatvédelmi szabályzatunkat.
Menü

Gloup zselé gyógyszerbevétel megkönnyítésére (150ml) - KÖZELI LEJÁRAT

Ár:
2.679 Ft
1.869 Ft
30%

A feltüntetett érték már a kedvezménnyel csökkentett ár!

Cikkszám: B999906497

A Gloup egy sokoldalú zselé, ami segíti tabletták, rágótabletták, kapszulák és porok - egyszerűbb lenyelését.

Raktárinformáció: Siess, már csak 1 db van raktáron
Értékelés: Nem értékelt
Egységár: 12,46 Ft/ml

Leírás és Paraméterek

Mi a Gloup®?

A Gloup® egy sokoldalú zselé, ami arra hivatott, hogy elősegítse a szilárd gyógyszerek – tabletták, rágótabletták, kapszulák és porok - egyszerűbb lenyelését. A Gloup® a Class 1 medical device kategóriába tartozó készítmény.

Miről ismerhető fel a Gloup®?

A Gloup® tubusa az alábbi tulajdonságokkal rendelkezik: műanyag tubus lepattintható tetővel, 150 ml űrtartalommal. Egy készítmény a Rushwood B.V.-től. Mindig győződjön meg arról, hogy a megfelelő tubust használja.

Zselé

A zselének tisztának kell lennie világos piros árnyalattal.

Összetétel

A zselé 99 %-ban természetes összetevőket tartalmaz, mint például karragén, víz, maltodextrin, kálcium-klorid, természetes színezék és ízesítő, valamint segédanyagokat, mint az aszpartám, citromsav és kálium-szorbát.

Alkalmazása:

Helyezze a gyógyszert egy evőkanálra. Nyomjon ki a tubusból egy kisebb mennyiségű Gloup®-ot a gyógyszerre. Nagyjából 5 ml vagy egy fél evőkanálnyi mennyiségű Gloup® elegendő. Ezután helyezze a szájába az evőkanalat, és nyelje le a tartalmát. A logopédusok szerint a legjobb eredmény hűtött állapotban érhető el, ugyanis elősegíti a nyelési reflex működését.

Hogyan működik a Gloup®?

A Gloup® három módon hat:

1. A sokoldalú zselé rendkívül sikamlós, és biztosítja a gyógyszerek könnyű lenyelését és azt, hogy egyszerűen eljussanak a nyelőcsövön keresztül a gyomorba. 

2. A Gloup® megnedvesíti a száj és a toroküreg nyálkahártyáját. 

3. A Gloup® cseresznye íze elfedi a gyógyszerek kellemetlen ízét és utóízét.

Ki használhatja a Gloup®-ot?

A Gloup® bárki által használható, akinek nehezére esik a szilárd gyógyszerek, vitaminok és/vagy étrend kiegészítők lenyelése. A Gloup® bármilyen korban használható 2 éves kor felett. A Gloup® gluténmentes, allergénektől mentes és cukormentes.

Szükséges vizet innia, amikor a gyógyszereit a Gloup® segítségével veszi be?

Annak érdekében, hogy lenyelje a gyógyszereit általában nem szükséges vizet innia. Egyes esetekben azonban a gyógyszer gyártója azt ajánlja, hogy a gyógyszert egy pohár víz segítségével nyelje le. Ezt a tanácsot minden esetben követnie kell abban az esetben is, ha a gyógyszert a Gloup® segítségével már bevette, tehát igyon utána vizet.

Több típusú gyógyszer bevételéhez is használható a Gloup®?

A Gloup® több típusú gyógyszer bevételéhez is használható egyszerre. Kivétel ez alól, azoknak a gyógyszereknek az esete, amelyek egymás hatékonyságát befolyásolhatják, és ezért nem szabad azokat egyszerre bevinni. Kétség esetén kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Ebben az esetben vigye magával a Gloup® tubusát.

Gyakorol-e bármilyen hatást a Gloup® a segítségével bevett gyógyszerekre?

A Gloup® egy sokoldalú zselé, amely semmilyen terápiás vagy profilaktikus tulajdonsággal nem rendelkezik. Nem ismert olyan tartalmú tudományos adat, amely azt mutatná, hogy a Gloup® összetevői bármilyen hatással lennének a gyógyszerek hatékonyságára.

Fel kell nyitni a kapszulákat a Gloup® használata előtt?

Nem! A kapszulákat könnyen le lehet nyelni a Gloup® segítségével. Nincs szükség a felnyitásukra. Semmilyen körülmények között nem ajánlott a kapszulák felnyitása, ugyanis ez befolyásolhatja a gyógyszerek hatékonyságát, illetve mellékhatásokhoz vezethet.

Össze kell törni, vagy esetleg porítani kell a tablettákat a Gloup® használata előtt?

Nem! A tablettákat könnyen le lehet nyelni a Gloup® segítségével. A tabletták összetörése vagy porítása szükségtelen. Semmilyen körülmények között nem ajánlott a tabletták összetörése vagy porítása, ugyanis ez befolyásolhatja a gyógyszerek hatékonyságát, illetve mellékhatásokhoz vezethet.

Milyen esetekben ne használja a Gloup®-ot?

A Gloup® nem kifejezetten a nyelőcső panaszokkal rendelkező páciensek részére került kifejlesztésre. A Gloup® nem jelent megoldást azoknak a betegeknek, akik fulladoznak szilárd anyagok bevételekor. A Gloup® nem javasolt folyékony vagy diszpergálható formulájú gyógyszerek bevételének elősegítésére. Amennyiben a Gloup® egy vagy több összetevője tekintetében bármilyen túlérzékenységben szenved, keresse fel kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ebben az esetben vigye magával a Gloup® tubusát.

Tartalmaz a Gloup® cukrot?

A Gloup® aszpartámot tartalmaz édesítőszerként; cukrot nem tartalmaz.

Használható a Gloup® gluténmentes diéta során?

A Gloup® gluténmentes.

Tartalmaz a Gloup® allergéneket?

A Gloup® nem tartalmaz allergéneket.

Használható a Gloup® értendkiegészítők és/vagy vitaminok bevételére?

A Gloup® egy sokoldalú zselé, ami étrendkiegészítők és vitaminok bevételének elősegítésére is alkalmas.

A Gloup® használata terhesség és szoptatás alatt

Nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű adat a Gloup® használatának biztonságosságáról terhesség és szoptatás alatt.

A Gloup® járművezetésre gyakorolt hatása

Az ismeretek alapján a Gloup® összetevői nincsenek hatással a járművezetéssel kapcsolatos képességekre.

Mekkora mennyiségű Gloup® használható alkalmanként?

Általában 5 ml (fél evőkanálnyi mennyiség) Gloup® alkalmazása elegendő alkalmanként. Ez a mennyiség sokkal könnyebbé teszi a szilárd gyógyszerek lenyelését. Nagyobb mennyiségű Gloup® használata szükséges azonban nagyobb mennyiségű gyógyszer bevitele esetén. A gyógyszerek adagonként is bevehetőek a Gloup® segítségével. Gyermekek esetében 6 éves kor alatt a maximálisan javasolt mennyiség 3 adag. Kérdezze meg gyógyszerészét, mielőtt a Gloup®-ot nagyobb mennyiségben alkalmazná.

Milyen gyakran használható a Gloup®?

A Gloup® minden alkalommal használható a gyógyszerek bevétele során.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Gloup® karregént tartalmaz. Ez az összetevő magas dózisban vagy hosszú ideig alkalmazva egyes esetekben gyomor-bélrendszeri problémákat, illetve puffadást okozhat, különösen hasmenést. Amennyiben az említett problémákkal találkozik, keresse fel kezelőorvosát, gyógyszerészét. Ebben az esetben vigye magával a Gloup® tubusát.

Hogyan kell a Gloup®-ot tárolni?

A Gloup® gyermekektől elzárva tartandó a zárt, eredeti csomagolásban lehetőleg 2 és 25 ºC között. Felbontás után tárolja a tubust hűtőszekrényben.

Milyen hosszú a Gloup® lejárati ideje?

A Gloup® a tubuson jelzett időpontig őrzi meg minőségét. Felbontás után a Gloup® 2 hónapig használható. A fel nem használt Gloup®-ot a háztartási hulladékkal együtt lehet megsemmisíteni a lejárati idő letelte után.

* A “szilárd gyógyszerek” kifejezés az alábbiakra vonatkozik: minden gyógyszer szilárd formában, például pirulák, tabletták, rágótabletták, kapszulák és porok. Az alábbiak kivételek: vízben oldható és diszpergálható tabletták, folyékony gyógyszerek, mint például szirupok és italok. 

Raamsdonksveer, January 22nd 2014

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Bővebben