GymBeam Xantángumi 100g
Leírás
A Xantángumi egy népszerű sűrítőanyag, stabilizátor és emulgeálószer por formában, amely számos élelmiszerben és fogyasztási cikkben előfordul. Ez egy poliszacharid, amelyet a Xanthomonas campestris baktérium erjesztésével állítanak elő. Nincs íze vagy illata, így lehet, hogy már megkóstoltad a xantángumit, csak nem tudsz róla. Használható továbbá öntetekben, péksüteményekben, levesekben, gyümölcslevekben, fagylaltokban vagy szószokban. Egyedi tulajdonságai javítják az élelmiszerek konzisztenciáját, textúráját és rugalmasságát.
A Xantángumit gyakran nevezik a gluténmentes receptek titkos összetevőjének. Ez azért van, mert főleg gluténmentes finomságok készítésére használják, ahol tökéletesen helyettesíti a glutént. Tulajdonságainak köszönhetően a sütemény könnyed textúrájú, nem omlik össze, és hosszabb ideig eltartható. A xantángumi azonban az ételek sűrítésére is használható azok számára, akik ételallergiásak és kerülik a tejtermékeket, a tojást vagy a glutént. Vízzel keverve a xantángumi a zselatinhoz hasonló gélt képez. A zselatinnal ellentétben azonban a xantángumit kizárólag növényi forrásokból nyerik, ezért vegetáriánusok és vegánok számára is alkalmas.
A Xantángumi előnyei:
- sűrítőanyag, stabilizátor és emulgeálószer por formában
- gluténhelyettesítőként használható, különösen a gluténmentes termékekben
- javíthatja az élelmiszerek konzisztenciáját, textúráját és rugalmasságát
- ideális szószok, öntetek és levesek sűrítéséhez
- nincs íze, sem szaga
- vegánok is fogyaszthatják
Összetevők:
Xantángumi.
Javasolt fogyasztás:
Igény szerint fogyasztható.
Figyelmeztetés:
Száraz, közvetlen napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolja.
A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos és egészséges étrendet.
Gyógyászati célra nem alkalmas. Kérjük, ha bármilyen egészségügyi panasza, ismert betegsége van vagy várandós, szoptat, előbb konzultáljon szakorvosával, mielőtt elkezdené a termék fogyasztását, alkalmazását.