A SIPO.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A SIPO.hu oldal használatával Ön elfogadja a cookie-kat és adatvédelmi szabályzatunkat.
Menü

Herbion borostyán szirup 150ml-KÖZELI LEJÁRAT

Ár:
2.379 Ft
1.509 Ft
37%

A feltüntetett érték már a kedvezménnyel csökkentett ár!

Cikkszám: B999907395

KÖZELI LEJÁRATÚ TERMÉK EXTRA MAGAS KEDVEZMÉNNYEL! LEJÁRATI IDŐ: 2021-12-31

A készítmény borostyánlevél száraz kivonatot tartalmaz. A Herbion borostyán szirup növényi gyógyszer, hurutos köhögésnél köptetőként a nyák felszakadását és kiürítését segíti elő.

Raktárinformáció: Siess, már csak 1 db van raktáron
Értékelés: Nem értékelt
Egységár: 10,06 Ft/ml
Gyártó: Krka
Kiszerelés: 1db
Mennyiség: 150ml

Leírás és Paraméterek

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A HERBION BOROSTYÁN SZIRUP ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A készítmény borostyánlevél száraz kivonatot tartalmaz.
Növényi gyógyszer, hurutos köhögésnél köptetőként a nyák felszakadását és kiürítését segíti elő.

2. TUDNIVALÓK A HERBION BOROSTYÁN SZIRUP SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a HERBION BOROSTYÁN szirupot, ha allergiás a borostyánlevél kivonatra, más az aráliafélék (Araliaceae) családjába tartozó növényekre, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére!

Nem adható a gyógyszert 2 év alatti gyermeknek, a légzési panaszok súlyosbodásának kockázata miatt.Figyelmeztetések és óvintézkedések- Ha légzési nehézség, láz, vagy gennyes köpet jelentkezik, orvosához, vagy gyógyszerészhez kell fordulnia.

- Ha a panaszok nem enyhülnek a készítmény 7 napos alkalmazása után, keresse fel orvosát!
- Orvosi tanács nélkül nem ajánlott ezt a gyógyszert más, köhögéscsillapító szerekkel (pl. kodeinnel, dextrometorfánnal) szedni.
- Ha gyomorproblémái (hurut, fekély) vannak, a gyógyszer szedése során fokozott elővigyázatosság ajánlott.

Egyéb gyógyszerek és a HERBION BOROSTYÁN szirup

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről!

Nem számoltak be arról, hogy a készítmény befolyásolná más gyógyszerek hatásait.

A HERBION BOROSTYÁN szirup egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal

Étkezésektől függetlenül szedhető.

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége, illetve gyermeket szeretne, a gyógyszer szedésének megkezdése előtt beszéljen kezelőorvosával, vagy gyógyszerészével!

A HERBION BOROSTYÁN szirup nem ajánlott a terhesség és a szoptatás során, mivel nincs elégséges adat a borostyánlevél száraz kivonatának terhes nőknél és szoptató anyáknál történő alkalmazásáról.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre.

A gépjárművezetéshez és gépek kezeléshez szükséges képességekre gyakorolt hatásokra vonatkozóan nem végeztek vizsgálatokat, ezért nincsenek adatok, hogy a készítmény befolyásolná a járművezetői és gépkezelői képességet.

A HERBION BOROSTYÁN szirup szorbitot (E420) tartalmaz.

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert!Ez a készítmény kis mennyiségű – adagonként kevesebb mint 100 mg etanolt (alkohol) tartalmaz.

3. HOGYAN KELL SZEDNI A HERBIONBOROSTYÁNSZIRUPOT?

A gyógyszert mindig a tájékoztatóban leírtaknak megfelelően szedje! Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét!

Szokásos adagolás:

  • Felnőttek és 12 év feletti serdülők: 5‑7,5 ml szirup kétszer naponta
  • 6‑12 éves gyermekek: 5 ml szirup kétszer naponta
  • 2‑5 éves gyermekek: 2,5 ml szirup kétszer naponta
  • Alkalmazása 2 év alatti gyermekeknél ellenjavallt.

A szirupot reggel és kora délután kell bevenni. A gyógyszer étkezésektől függetlenül szedhető.

A HERBION BOROSTYÁN szirup szedése során ajánlatos bőséges mennyiségű vizet vagy más meleg, koffeinmentes italt fogyasztani.

Ha tünetek egy hétnél tovább fennállnak a gyógyszer alkalmazása során, orvoshoz, vagy gyógyszerészhez kell fordulni.

Ha az előírtnál több HERBION BOROSTYÁN szirupot vett be:

Ne vegyen be a javasoltnál nagyobb adagokat!

Az ajánlottnál nagyobb (a napi dózis kétszeresét meghaladó) adagok hányingert, hányást, hasmenést, és izgatottságot válthatnak ki. Ilyen esetben hagyja abba a gyógyszer szedését és keresse fel kezelőorvosát!Ha elfelejtette bevenni a HERBION BOROSTYÁN szirupot:Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására!
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét!

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így ez is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A mellékhatásokat a következő gyakorisági csoportokba sorolják:

Gyakori: 100-ból 1-10 kezelt beteget érint
Nem gyakori: 1000-ből 1-10 kezelt beteget érintGyakori: hányinger, hányás, hasmenés
Nem gyakori: allergiás reakció (csalánkiütés, bőrkiütés), főként az orcákon és az orron jelentkező hajszálértágulatok és nehézlégzésHa allergiás reakció jelentkezik, hagyja abba a gyógyszer szedését és forduljon orvosához!

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

5. HOGYAN KELL A HERBION BOROSTYÁN SZIRUPOT TÁROLNI?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Az üvegen feltüntetett lejárati idő (,,Exp.”) után ne szedje a gyógyszert! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.A szirupot a palack felbontása után 3 hónapon belül fel kell használni.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbevagy a háztartási hulladékba! Bármilyen fel nem használt készítmény, illetve hulladékanyag megsemmisítését a gyógyszerekre vonatkozó helyi előírások szerint kell végrehajtani. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A CSOMAGOLÁS TARTALMA ÉS EGYÉB INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a HERBION BOROSTYÁN szirup?- A készítmény hatóanyaga: borostyánlevél száraz kivonata. A szirup milliliterenként 7,0 mg borostyánlevél (Hedera helixL., folium) száraz kivonatot tartalmaz (5–7,5:1); kivonószer: 30%-os (m/m) etanol.

- Egyéb összetevők: Nem kristályosodó szorbit-szirup (E420), glicerin (E423), nátrium-benzoát (E211), citromsav-monohidrát (E330), citrom balzsam aroma [propilénglikol (E1520), etanol, citronellaolaj, citrál, citromolaj, korianderolaj], tisztított víz- Milyen a HERBION BOROSTYÁN szirup külleme és mit tartalmaz a csomagolás?A sárgásbarna szirup sajátos illatú és ízű. Csekély üledéket tartalmazhat.
150 ml szirupot tartalmazó műanyag tetővel lezárt barna üvegpalack (III. hidrolitikai osztály) és adagoló kanál dobozbanA forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártóKRKA, d.d., Novo mesto, ©marje¹ka cesta 6, 8501 Novo mesto, SzlovéniaEzt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:Szlovénia:Herbion br¹ljanov sirup 7mg/ml

Ausztria: Herbion Efeu 7 mg/ml Sirup
Lengyelország: Herbion Ivy
Csehország: Herbion na vlhký ka¹el 7mg/ml
Magyarország: Herbion borostyán 7 mg/ml szirup
Szlovákia: Herbion sirup s vý»a¾kom z breètanu
Lettország: Herbion Efeja 7 mg/ml sīrups
Litvánia: Herbion Ivy 7 mg/ml sirupas
Észtország: Herbion Luuderohi
Bulgária: Хербион Бръшлян
Románia:Herbion Ivy 7mg/ml sirop

OGYI-T-22048/01

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2012. március
 

Köhögés Típusai Hurutos köhögés/Köptetők

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Bővebben