A SIPO.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A SIPO.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és adatvédelmi szabályzatunkat.
Termékek Menü

Segítsünk a daganatos gyermekeken, segítsük együtt a pécsi Dóri Házat

Segítsünk a daganatos gyermekeken, segítsük együtt a pécsi Dóri Házat

Most minden SIPO saját márkás vitamin megvásárlásával 50Ft-al támogatod a Szemem Fénye Alapítványt. A felhívásunk a patikai és webáruházas vásárlásokra egyaránt vonatkozik. De mi is az a Dóri Ház? A pécsieknek talán ismerős a név, az országos sajtóban is nemrég olvashattunk nehéz helyzetükről. Alább bemutatjuk, hogy pontosan milyen küldetéssel is indult el a gyógyíthatatlan megbetegedésben szenvedő gyermekek, fiatal felnőttek gondozásával foglalkozó Dóri Ház.

Vannak gyermekek, akiknek nem adatik meg a hosszú élet.

Értük vagyunk, és azokért, akik a legjobban szeretik őket!

A Szemem Fénye Alapítvány 2006-ban döntött úgy, hogy létrehozza hazánk első gyermekhospice házát azzal a céllal, hogy felkarolja azokat a családokat és érintetteket, akik gyógyíthatatlan megbetegedésben szenvedő gyermeket, fiatal felnőttet gondoznak.

E célból 2010-ben adományozók segítségével létrehozta Pécsett hazánk első gyermekhospice házát, a Dóri Házat. Névadója – Dóri közel négy évet küzdött gyógyíthatatlan betegségével.

A Dóri Ház egy hely, ami nem kórház, de megadja a beteg számára szükséges egészségügyi ellátást.

Egy hely, ami nem az otthon, de nagyon hasonlít arra.

Egy hely ahol a megfáradt betegek, és családjuk menedékre lel. Ahol segítünk elsajátítani ápolási folyamatokat, ahová eljöhetnek, és mi végig kísérjük a haldokló gyermeket és szeretteit az utolsó úton. S nem engedjük el a kezüket még a gyermek halála után sem.

Ez a gyermekhospice, aminek a külföldi országokban már több évtizedes hagyománya van.

Miért fontos?

A gyermek nem kicsi felnőtt,igényei, vágyai eltérnek a felnőttekétől. Másfajta támogatást kell nyújtanunk a gyermek szüleinek, testvéreinek, hozzátartozóinak.

Hónapokban vagy akár években gondolkodva tervezünk a látókörünkbe került betegek és családjuk kapcsán. Két fő tevékenységünk: a mentesítő szolgáltatás, melyet krónikus beteg gyermekeknek és fiatal felnőtteknek, valamint az őket gondozó családjuknak ajánljuk, valamint az életvégi ellátás. Ez az orvostudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan betegségben szenvedőknek kínált szolgáltatás. Ha egy gyermeknél, fiatal felnőttnél ilyen betegséget diagnosztizálnak, felmerül a kérdés: hogyan tovább? Hazavinni nem tudják, nem merik, ennek a nagyon nehéz élethelyzetnek a megoldása  - a Dóri Ház.

A Szemem Fénye Alapítvány hospice ellátása jelenleg nem részesül állami, normatíva támogatásban. A családok részére teljes mértékben ingyenesen szolgáltat, mely szolgáltatásokat lakossági adományokból és vállalati támogatásokból tart fent!

Támogatását az alapítvány 508000111-11083762-es bankszámla számára juttathatja el!

Az adója 1 %-ának felajánlásához szükséges adószámunk: 18321407-2-02.

Köszönjük a gyermekeink nevében is!

Keressen minket online felületeinken is a www.szememfenye.huÉRDEKELHET MÉG:

 


Tudta-e? 5 hasznos tipp allergiásoknak!

2018 nagy kihívása az E-recept - kérdések és válaszok

A dohányzás margójára... - hogyan és miért leszünk függők?

Szakértő tippek a könnyed emésztéshez

Ételek, amik csökkentik az étvágyat

Sok a savad? - Tűzoltó tippek a gyomorégés kezelésére

 HA SZERETNÉL TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEKET ÉS HÍREKET OLVASNI,

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
 


Az év internetes kereskedője 2019
Vásárlói vélemények
Árukereső logo Árgép logo Legális online patika logo Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz logo Fogyasztó barát weboldal logo Az Ország Boltja 2018 logo
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Árukereső.huÁrukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Fizetési módok

Szállítás