A SIPO.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A SIPO.hu oldal használatával Ön elfogadja a cookie-kat és adatvédelmi szabályzatunkat.
Menü

PestiGon spot on XL kutya a.u.v. 4x- KÖZELI LEJÁRAT

Ár:
8.635 Ft
5.179 Ft
40%

A feltüntetett érték már a kedvezménnyel csökkentett ár!

Cikkszám: B999907378

KÖZELI LEJÁRATÚ TERMÉK EXTRA MAGAS KEDVEZMÉNNYEL! LEJÁRATI IDŐ: 2021-11-30

Pestigon Bolhák és kullancsok elleni rácsepegtető oldat óriástestű kutyák számára 40 – 60 kg. 4 pipettás kiszerelés.

Raktárinformáció: Siess, már csak 1 db van raktáron
Értékelés: Nem értékelt
Egységár: 322,08 Ft/ml
Gyártó: AlphaVet

Leírás és Paraméterek

Pestigon Bolhák és kullancsok elleni rácsepegtető oldat óriástestű kutyák számára 40 – 60 kg. 4 pipettás kiszerelés. 

Bolhák (Ctenocephalides felis) okozta fertőzések gyógykezelésére. A készítmény azonnali rovarölő hatást gyakorol, és fenntartja a folyamatos rovarölő képességet a kifejlett bolhák okozta új fertőzésekkel szemben, legfeljebb 8 héten keresztül. A készítmény legfeljebb 2 hétig tartó folyamatos akaricid hatással rendelkezik Ixodes ricinus- szal szemben, legfeljebb 3 hétig tartó akaricid hatással Rhipicephalus sanguineus- szal szemben és legfeljebb 4 hétig tartó akaricid hatással Dermacentor reticulatus- szal szemben. Ha a készítmény alkalmazásakor fennáll e kullancsfajokkal való fertőzöttség, a megtelepedett kullancsok nem feltétlenül pusztulnak el 48 órán belül, ez az időszak egy hétre is kitolódhat. A készítmény alkalmazható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis, FAD) gyógykezelési stratégiájának részeként, amennyiben a diagnózist az állatorvos megerősítette.

Ellenjavallatok:

2kg –nál kisebb testtömegű kutyáknak nem adható. Adatok hiányában 8 hetesnél, fiatalabb kölyköknél a készítmény nem alkalmazható. Nem alkalmazható beteg vagy lábadozó állatoknál. Nem alkalmazható nyulaknál, mert súlyos mellékhatásokat és akár elhullást is okozhat.

Ezt a készítményt kifejezetten kutyák számára fejlesztették ki. Macskáknál nem alkalmazható, mert túladagoláshoz vezethet. Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyaggal szembeni ismert túlérzékenység esetén.

Mellékhatások:

Ha a készítményt lenyalja az állat, rövid ideig tartó nyálzás léphet fel, amit főként a vivőanyag okoz. Rendkívül ritka esetekben átmeneti bőrreakciókat, például a bőr kipirulását, általános viszketést, hámlást vagy helyi szőrhullást jeleztek az alkalmazást követően. Kivételesen nyálzás, átmeneti idegrendszeri tünetek (hiperesztézia, levertség, idegesség) és hányás fordulhatnak elő. A túladagolás kerülendő. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Célállatfajok: Kutyák!

Adagolás és az alkalmazás módja:

  • Kizárólag külsőleges alkalmazásra.
  • Bőrön történő helyi alkalmazás.
  • A pipettát csak a felhasználás előtt vegye ki a tasakból.
    1 db 4,02 ml- es pipetta 40 kg- nál nagyobb, de legfeljebb 60 kg testtömegű kutya számára.
  • 60 kg- nál nagyobb testtömegű kutyák esetében 2 db 2,68 ml-es pipettát kell alkalmazni.

Alkalmazás módja: A pipettát tartsuk függőleges helyzetben. Keskenyebbik részét ütögessük meg, hogy tartalma biztosan a pipetta fő részében legyen. Törjük le a rácsepegtető pipetta lepattintható tetejét a rányomott vonal mentén. A lapockák közötti területen válasszuk szét a szőrt, hogy az állat bőre láthatóvá váljon. Helyezzük a pipetta hegyét a bőrre, majd finoman nyomjuk össze, tartalmát lehetőleg két ponton – az egyik a koponyaalapnál, a másik 2-3 cm-rel hátrébb – a bőrre ürítve.

A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat:

Fontos ügyelni rá, hogy a készítmény alkalmazása olyan területen történjen, ahonnan az állat nem tudja lenyalni, és biztosítani, hogy az állatok ne nyalogathassák egymást a kezelés után. Ügyelni kell rá, hogy a készítmény ne nedvesítse be a szőrzetet, mert így a kezelés helyén a szőrzet ragacsos kinézetűvé válik. Ha ez mégis előfordulna, az alkalmazást követő 24 órán belül megszűnik.
A bolha- és/vagy kullancsfertőzések optimális kontrollja érdekében a kezelések gyakoriságát a helyi járványtani helyzet alapján kell meghatározni. A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában a kezelések között legalább 4 hétnek kell eltelnie. Kezelés előtt az állatok testtömegét pontosan meg kell mérni.

Állatgyógyászati termékek Bolha/Kullancsírtó cseppek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Bővebben