Felhasználási lehetősége igen sokoldalú. Főzéshez, sütéshez, csokoládék, bonbonok készítéséhez is ajánlott.
A Nature Cookta Kakaóvajat nem csak édes ételekhez használhatjuk fel, hanem a sós finomságokhoz is. Elsőre furcsának tűnik a gondolat, hogy édes alapízű zsírral készítsük el sós ételeinket, de olyan lágyságot kölcsönöz azoknak, hogy mindig feledhetetlen ízélményben részesíti a kóstolóját. Ellentétben más zsírokkal kis mennyiség is elég belőle. A csokoládé alapízét szintén a kakaóvaj határozza meg. Kakaó hozzáadása nélkül fehér csokoládénak is kiváló.
Néhány bonbon, csokoládés sütemény elkészítésénél fontos, hogy a csokoládéréteg vékonyan kerüljön fel a desszertre, ezért ennek a legegyszerűbb módja, ha a megvásárolt jó minőségű csokoládét kakaóvajjal vegyítjük. Felhasználhatjuk zselatin alternatívájaként is. Az elkészített desszertek lágyak és nagyon ízletesek lesznek.
A kakaóvaj felhasználható csokoládé pasztákhoz, szirupokhoz, masszához.
Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia: 3495 kJ/835 kcal
Zsír: 100 ml
amelyből telített zsírsavak: 62 ml
Szénhidrát: 0 ml
amelyből cukrok: 0 ml
fehérje: 0 ml
só: 0 ml