A nyírfacukor egy olyan természetes édesítőszer, mely diétázók, candidások és PCO-sok számára is megfelelő alternatívát nyújt a cukor helyett.
A Nature Cookta Nyírfacukor garantáltan 100%-ban fa alapanyagú cukorpótló. A xilit egy olyan öt szénatomos cukoralkohol, természetes szénhidrát, amely számos növényben, gyümölcsökben is előfordul.
A Nature Cookta Nyírfacukor íze és külseje szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, így a receptek megváltoztatása nélkül készíthetünk vele hideg-meleg ételeket, italokat, lekvárokat.
Az egyik legnagyobb előnye a Nature Cookta Nyírfacukornak, hogy olyan természetes alapanyag, amelynél az egyes édesítőszereknél tapasztalt mellékíz sem érezhető.
Édesítőereje miatt a sütés-főzés során a receptben meghatározott cukor mennyiséget nyugodt szívvel alkalmazhatjuk használatakor is. A nyírfacukor kelt tésztákhoz önmagában nem használható, az élesztők felfuttatására nem alkalmas.
Fontos kiemelni, hogy szervezetünket ajánlatos kisebb adagokban hozzászoktatni a rendszeres fogyasztásához. Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású!
Tartalmaz: 100% nyírfacukor (xilit).