Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Aurecon Ring Stop kapszula 30x

Aurecon Ring Stop kapszula 30x
4.339 Ft
Menny.:db
4.339 Ft
Menny.:db

Vitaminokkal és természetes összetevőkkel a fülzúgás kezelésére.

Cikkszám: 122874
Gyártó: Herb-Pharma HU Kft.
Elérhetőség: Utolsó 3 db raktáron

Leírás

Fülzúgás, fülcsengés elleni étrendkiegészítő készítmény

Vitaminokkal és természetes összetevőkkel a fülzúgás kezelésére.

Az emberek jelentős részét érint a fülben időnként, vagy állandóan jelenlévő zaj (tinnitus), mely az egészen halk hangtól az elviselhetetlenül erős zajig fokozódhat. Mindenki másként éli meg ezt a hangot, lehet suttogás, sípolás, zúgás, fütyülés, csengés, pattogás illetve számtalan egyéni változat. Előfordul, hogy a jelenség átmeneti, de néhány hónap elteltével már krónikus tinnitusról beszélünk. Ez a tünet különböző mértékben viseli meg az embereket. Az állandó zaj megakadályozza a pihenést, s ez kimerültséghez, figyelemzavarhoz, súlyos esetben akár depresszióhoz is vezethet.Kialakulásának számtalan oka lehet. Ide tartoznak különféle fülészeti, neurológia, belgyógyászati elváltozások, betegségek, valamint a zajártalom és pszichés problémák.

Öt érzékszervünk egyike a fül, mely a külvilágból érkező zajokat rezgések formájában érzékeli, majd ingerület formájában a hallóidegen közvetíti az agy felé, ahol megtörténik az információ feldolgozása. Ez az összetett folyamat sok ponton sérülhet. Erős károsító hatást jelent  napjainkban az egyre növekvő zajterhelés is. A sztereó fejhallgatók, a televízió, a filmek, az elektromos készülékek, a fűnyírók, a hordozható hajszárítók, a zenei koncertek, a porszívók, a motorkerékpárok, stb. komoly terhelést jelentenek a fül számára.

Az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal (EPA - Environmental Protection Agency - USA) szerint, ha a hang meghaladja a 70 decibelt (dB), különösen, ha ez a hang hosszantartó, halláskárosodást okozhat. A legtöbb telefonjelzőhang 80 dB hangot sugároz, a motorkerékpárok, motoros szánok és hasonló motorok mintegy 90 dB tartományban mozognak, a gyári munkások 100 dB-es hangerőnek vannak kitéve, és egy rock koncert mintegy 130 dB hangot közvetít. Becslések szerint, ha kiáltunk, hogy mások meghalljanak, a hang olyan tartományba jut, ami már a hallás működésére veszélyt jelenthet. A hallás érzékenységének átmeneti romlása erős zajok hatására, az átmeneti küszöbeltolódás. Ezt az érzést tapasztaljuk meg pl. hangos mozi, rock koncert, vagy erős utcai zajok után, amikor a csendes környezetben kevésbé érzékeljük a zajokat. Bár az éjszakai csendes alvás általában helyreállítja a hallást, ez egy jelzés, hogy a hasonló erősségű tartós zajok, a hallás maradandó károsodásához vezetnek. Veszélyeztetett munkakörben dolgoznak pl. a mozdonyvezetők, katonák, építkezési munkások, a vadászok és a zenészek (főként rockzenészek). Az Amerikai Népegészségügyi Intézet (Natural Institutes of Health - USA) legújabb statisztikái azt mutatják, hogy a hallásproblémák akár 1/3 része a zajjal kapcsolatos. Az Országos Egészségügyi Statisztikai Központ (National Center for Health Statistics) kiadott egy jelentést, miszerint a mai hallás-statisztikai adatok résztvevőinek harmadát fiatalok alkotják, és hogy a legtöbb esetben a halláskárosultság elkerülhető lett volna. A kis zajterhelésnek kitett populációkon (pl. a távoli szudáni törzsek és Kelet-Írország) végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a vizsgált csoportra nem jellemző a halláskárosodás.

Egy nemrégiben készült tanulmány (Occupational and Environmental Medicine 2001;58:761, 769-773) szerint, a zajosabb környezetben élőknél nagyobb a valószínűsége a magas vérnyomás kialakulásának, mint akik csendesebb környezetben élnek. A Koch Robert Intézet 1700 embernél vizsgálta a zaj hatását. Kiderült, hogy azoknál az embereknél, akik olyan területen élnek, ahol az átlagos éjszakai zajszint 55 decibel vagy afölött van, kétszer nagyobb a valószínűsége a magas vérnyomás kialakulásának, mint azoknál, akik 50 decibel zajnak vannak kitéve. "Ez a tanulmány azt mutatja, hogy a zaj növeli a vérnyomást, és így hosszantartó hatása van az egészségre," – nyilatkozta Dr. Heidemarie Wende, a Federal Environmental Agency (Német Szövetségi Környezetvédelmi Hivatal) munkatársa.

A tinnitus legvalószínűbb oka a zajexpozíció. A fülzúgással kezelendők 90%-a szenved különböző fokú, zaj által kiváltott halláscsökkenésben, függetlenül attól, hogy tud róla, vagy sem. Az egyéb okok között a stressz, a magas vérnyomás, a hallócsontok meszesedése (otosclerois), a hallóideg károsodása, érproblémák és a fület károsító egyéb tényezők szerepelhetnek. Fel kell hívni a figyelmet az MP3 lejátszók, a videojátékok, és a fülhallgatók veszélyére is, hiszen főként a fiatalok használják, így már egészen fiatal kortól ki vannak téve a káros hatásoknak.

A fülzúgás, fülcsengés (tinnitus) kezelését segíteni tudjuk életmódbeli változtatásokkal is. Érdemes minél több időt tölteni csendes környezetben (pl. hétvégi kirándulások), kerülni a gyakori, hangos zajokat, fejhallgató használatát. Erős zajjal járó tevékenység során érdemes füldugóval védeni a fület. Bizonyos tápanyagok bevitele is fontos, melyek fokozzák a sejtek optimális működését, és védenek a sejtkárosító szabadgyököktől, valamint támogatják a fülben lévő kis erek keringését. Az állandó fülzúgás zavarja a pihenést,  feszültséget okoz, mely tovább rontja az állapotot, ezért hasznos lehet az idegrendszer nyugtatása, lecsendesítése. A Fytofontana Aurecon Ring Stop étrendkiegészítő összetevőit, a svájci Herb-Pharma AG a fenti elvek alapján állította össze.

A legfontosabb összetevők:

kudzu (Pueraria lobata) flavonoidokat, glutaminsavat és egyéb olyan anyagokat tartalmaz, melyek antioxidáns hatást fejtenek ki. Nyugtató hatása révén gátolhatja a fülzúgás erősödését. 

komló nyugtató hatása jól ismert, a macskagyökérrel együtt gyakori összetevője, a nyugtató teakeverékeknek. 

macskagyökeret (Valeriana officinalis) régóta használják a szorongás, a félelem oldására. Menstruációs panaszokat és epilepsziát is kezeltek vele. Nyugtató hatása mellett nem okoz fáradtságot, így a koncentrációt inkább serkenti. 

A szintén antioxidáns citrus bioflavonoidok antimikróbás hatása megakadályozza a baktériumok, vírusok és gombák elszaporodását, segít megelőzni a gyulladást, és fokozza az ellenálló képességet.

C-vitamin antioxidáns hatása jól ismert. 

fűzfakéreg javítja a vérkeringést, valamint gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással bír. 

Az alfa liposav igen erős antioxidáns, így véd a szabadgyökök idegkárosító hatása ellen. Mint minden antioxidáns, az alfa-zsírsavak is jobban hatnak kombinálva, pl. C- és E-vitaminnal. Az alfa-zsírsavak javítják az idegek vérellátását, és elősegítik az ingerület elvezetését. 

Q10 koenzim az E-vitaminhoz hasonló erőteljes antioxidáns, amely segít a védekezésben a hallórendszert károsító szabadgyökök ellen. 

ginkgo biloba támogatja az agy megfelelő vérellátását, így javíthatja a keringés elégtelenségéből adódó hallás- és egyensúlyproblémákat. 

B6-vitamin támogatja az idegműködést, így segítséget nyújthat a hallóideg épségének megtartásában. 

A B1-vitamin - más néven tiamin - elsődleges feladata a szénhidrát-anyagcserében részt vevő enzimek működésének segítése. Ezenkívül fontos szerepet tölt be az idegsejtek karbantartásában. 

Használat és adagolás

A Fytofontana Aurecon Ring Stop a tünetek enyhítésével segít fenntartani a lelki egyensúlyt, lehetővé teszi a pihenést, így javítja a fizikai és mentális állapotot.

Ajánlott adag: napi 2x1 tabletta, étkezés után. Súlyos tünetek esetén az adag emelhető napi 

3x1 tablettára. 

Mind a tünet, mind az okok sokszínűsége miatt a javulás üteme igen egyéni. Van, aki már 2 hét után jelentős javulásról számol be, de általában 6-8 héten belül észlelhető a zajszint csökkenése. Előfordul, hogy átmenetileg felerősödnek a panaszok, de ezt javulás követi. Mivel a tinnitus igen makacs tünet, kezelése kitartást és türelmet igényel. Célszerű a kezelést minimum 3 hónapig fenntartani, a legjobb eredmények fél éves kúra után érhetőek el.

A kezelés kiegészítésére javasolt a megfelelő étrend kialakítása. Fogyasszon több zöldséget, tengeri halat és diót. Fontos a középfül és a garat közötti járat (Eustach-kürt), valamint az arcüregek átjárhatóságának és a megfelelő nyomásviszonyoknak a fenntartása 

 

Figyelmeztetés: 

A Fytofontana Aurecon Ring Stop tabletta a kínzó tünetek enyhítésében nyújt segítséget, a fülcsengés hátterében azonban számos betegség állhat, így az okok tisztázására ajánlott felkeresni orvosát. 

Gyermekek, várandós és szoptató anyák részére nem ajánlott. Gépjármű vezetéskor alkalmazása fokozott körültekintést igényel. A macskagyökér fokozhatja a barbiturátok, alkohol és benzodiazepinek szedatív hatását. Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget! Gyermekek elől elzárva, száraz, hűvös helyen, 10-25 °C között tartandó. Felhasználható a dobozon jelzett időpontig!

Összetevők:

tömegnövelő: mikrokristályos cellulóz, pueraria lobata (kudzu), komló, kötőanyag: zselatin, C-vitamin, citrus bioflavonoidok, rostanyag: inulin, fűzfakéreg, alfa liposav, orvosi macskagyökér, Q10 koenzim, csomósodásgátló: E470 b-magnézium sztearát, ginkgo biloba, B6-vitamin, B1-vitamin

A hatóanyagok mennyisége a napi adagra (2 tabletta) vonatkoztatva:

pueraria lobata: 298 mg, komló: 238 mg, C-vitamin: 178 mg, 142 RDA%, citrus bioflavonoidok: 120 mg, fűzfakéreg: 60 mg, alfa liposav 60 mg, orvosi macskagyökér: 60 mg, Q 10 koenzim: 36 mg, ginkgo biloba: 24 mg, B6-vitamin: 0,6 mg, 43 RDA%, B1-vitamin: 0,6 mg, 55 RDA%

(RDA%= az ajánlott napi adag mennyiségének %-a)

Nettó súly: 26,7 gramm +/-5% (1 db tabletta súlya: 890 mg +/-5%)

30db kapszula

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Paraméterek

Vonalkód 7640119232393
Költség 2653,2
Gyártó Herb-Pharma HU Kft.
Kiszerelés 30x
Kiszerelés típusa Kapszula
Mértékegység neve db