Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Diosmolyte por belsőleges szuszpenzióhoz 12x

Diosmolyte por belsőleges szuszpenzióhoz 12x
2.480 Ft
Menny.:db
2.480 Ft
Menny.:db

Akut (heveny) és krónikus (tartós) hasmenés, valamint emésztőrendszeri betegségekhez kapcsolódó fájdalmas tünetek szájon át történő kezelése.
A Diosmolyte a sugárterápia és kemoterápia okozta hasmenés megelőzésére javallott.

Cikkszám: 816202
Gyártó: MagnaPharm
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Dioszmektit 3 g + elektrolitok
Alkalmi felhasználásra való por belsőleges szuszpenzióhoz
12 tasak egyszerhasználatos orvostechnikai eszköz

ÖSSZETÉTEL
Egy tasak por tartalma: 3,00 g dioszmektit, 0,263 g nátrium­klorid, 0,0373 g kálium-klorid, 0, 162 g vízmentes trikálium­citrát, 0, 147 g trinátrium-citrát, 1,982 g glükóz (vízmentes dextróz). Segédanyagok: vanillin, nátrium szacharin, szilícium­dioxid, tejszín aroma, vanília aroma; színezék: béta-karotin.

AZ ESZKÖZ LEÍRÁSA ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓJA
A Diosmolyte'" alkalmi használatra szolgáló por belsőleges szuszpenzióhoz, egyszerhasználatos orvostechnikai eszköz, tasakokba töltve. Felbontás után egy tasak tartalmát csak egyszer szabad használni. A tasak tartalmát 100 ml vízben kell feloldani. A homogén szuszpenzió eléréséhez a port öntse bele egy pohárba, adjon hozzá vizet, és lassan keverje össze. A Diosmolyte'"-t étkezések között ajánlott bevenni.

JAVALLATOK
Akut (heveny) és krónikus (tartós) hasmenés, valamint emésztőrendszeri betegségekhez kapcsolódó fájdalmas tünetek szájon át történő kezelése.
A Diosmo1yte• a sugárterápia és kemoterápia okozta hasmenés megelőzésére javallott.

AJÁNLOTT ADAG
Az első három napban:
2 éves kor feletti gyermekek: legfeljebb naponta 4 tasak.
Felnőttek: legfeljebb naponta 6 tasak.
Ezután a kezelést a fenti adagok felével kell folytatni a hasmenés teljes megszűnéséig. 

A KEZELÉS IDŐTARTAMA
A Diosmolyte•-t nem szabad 5 egymást követő napnál hosszabb ideig használni.
Ha a tünetek továbbra is fennállnak, forduljon orvoshoz.

HOGYAN HAT A DIOSMOLYTE"?
Minden tasak Diosmolyte'" dioszmektitet és elektrolitokat tartalmaz.
A dioszmektit egy természetes agyag, jellemzője a nagyon vékony, egymás fölött elhelyezkedő csíkokból álló kristályos szerkezet, amely nagymértékű abszorpciós (megkötő) képességet biztosít, lehetővé téve, hogy a dioszmektit megkösse a bélcsatornában felgyülemlett folyadékot és ezáltal szilárdabbá tegye a székletet és lelassítsa annak kiürülését. Ily módon a Diosmolyte• csökkentheti a hasmenés okozta kiszáradás kockázatát is, továbbá kiegyensúlyozott elektrolit­tartalmának köszönhetően elősegítheti a só- és vízháztartás egyensúlyának normalizálását.
A dioszmektit abszorpciós képessége azt is lehetővé teszi, hogy a Diosmolyte'" kölcsönhatásba lépjen a gyomor, illetve nyombél falát borító nyálkahártyában lévő glikoproteinekkel, és módosítsa azok fizikai jellemzőit, euel olyan védőgélt hozva létre, amely megakadályozza a savak és a gyomorkárosító anyagok túlzott mértékű elválasztását.

BIZTONSÁG ÉS AMIRE FIGYELNI KELL AZ ALKALMAZÁS ELŐTT
Kérjen orvosi tanácsot, ha egyidejűleg más kezelést is kap.
A Diosmolyte'" gyermekektől elzárva tartandó! Ne használja fel a Diosmolyte'"-t, ha az eredeti csomagolás nem teljesen sértetlen. Ne használja a Diosmolyte•-t a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után.

FIGYELMEZTETÉSEK
A dioszmektit nagy abszorpciós képessége csökkentheti bizonyos szájon át szedett gyógyszerek emésztőrendszerből történő felszívódását. Ezért az egyéb, szájon át szedett gyógyszereket jóval a Diosmolyte" bevétele előtt vagy után kell bevenni.

A Diosmolyte'"-t székrekedésben szenvedők nem szedhetik. Azoknak a betegeknek, akik cukorbetegségben szenvednek vagy egy bizonyos diétát kell tartaniuk, figyelembe kell venniük, hogy a Diosmolyte• cukrokat tartalmaz. Ha bármilyen gyógyszert szed, a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.
Ha terhes vagy szoptat, a készítmény szedése előtt beszéljen kezelőorvosával. Gluténmentes. 2 évesnél idősebb gyermekek esetén is alkalmazható.


FELHASZNALHATÓSAGI IDŐTARTAM ÉS TÁROLÁS
A Diosmolyte• felhasználhatósági ideje 36 hónap, a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után nem szabad felhasználni. A Diosmolyte•-t szobahőmérsékleten kell tárolni, nem szabad közvetlen napfénynek, hőforrásnak, nagy páratartalomnak kitenni és nem érintkezhet vízzel. A lejárati idő sértetlen csomagolású és megfelelően tárolt termékre vonatkozik.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Paraméterek

Vonalkód 8588007112039
Gyártó MagnaPharm
Kiszerelés 12x
Kiszerelés típusa Pezsgőgranulátum, vízben oldódó por tasakban
Mértékegység neve db